Terreurverdachte uit Ganshoren krijgt enkelband

© Wikipedia (Jérémy-Günther-Heinz Jähnick)
| Na een maand in voorlopige hechtenis is terreurverdachte Sami K. opnieuw thuis met een enkelband. Hij moet zich daar ter beschikking houden van het gerecht.

Sami K. (20) uit Ganshoren werd op 9 juli door de politie aangehouden op verdenking van deelname aan terroristische activiteiten. Na een maand in voorlopige hechtenis zit de verdachte nu opnieuw thuis met een enkelband. Dat schrijft La Capitale.

De politie kwam Sami K. op het spoor nadat die op sociale netwerken extremistische haatpropaganda had verspreid. Hij deed dat volgens parketwoordvoerder Eric Van der Sypt ‘met gecodeerde berichten via de Duitse tekstverwerker Telegram’.

Dwepen met Syrië

De 20-jarige jongeman zou ook contact hebben gehad met een lid van Islamitische Staat en daarvoor een persbericht hebben vertaald. Al is het niet zeker of die tekst ook daadwerkelijk is gepubliceerd. De verdachte dweepte op Telegram ook met het idee om af te reizen naar Syrië, maar zou uiteindelijk nooit zijn vertrokken.

Na een maand voorlopige hechtenis mocht K. de gevangenis weer verlaten met een enkelband. Hij moet zich wel ter beschikking houden van het gerecht. Samira Bouyid, de advocate van Sami K., wil voorlopig niet reageren op de situatie van haar cliënt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?