Trio blijft in de cel na poging doodslag met heliumtank

© Michaela Pereckas/Flickr CC
| Een twintiger uit Sint-Jans-Molenbeek raakte toen levensgevaarlijk gewond toen hij werd neergeslagen met een draagbare heliumtank.

De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding bevestigd van de drie verdachten die begin mei betrokken waren bij een gewelddadig incident in Affligem, dat is vernomen bij het parket van Halle-Vilvoorde. Een twintiger uit Sint-Jans-Molenbeek raakte toen levensgevaarlijk gewond toen hij werd neergeslagen met een draagbare heliumtank. De drie verdachten blijven nog minstens een maand in de cel.

In de nacht van 6 op 7 mei begonnen twee autobestuurders elkaar uit te dagen toen ze toevallig samen aan het rode licht waren gestopt. De twee wagens achtervolgden elkaar, maar kort nadien kwam het tot een confrontatie tussen de drie inzittenden van het ene voertuigen en de bestuurder en de twee passagiers van de andere wagen.

Het kwam tot een vechtpartij, waarbij een van de betrokkenen opeens een gasfles uit de koffer nam en daarmee uithaalde. De klap velde een 27-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek, die enkele dagen tussen leven en dood zweefde. Zijn toestand zou intussen stabiel zijn, al ligt hij nog steeds op intensieve zorgen.

Na het incident sloeg de man die de klap had uitgedeeld op de vlucht, samen met zijn twee kompanen. Daags nadien gaven twee van hen zich aan bij de politie, in het bijzijn van hun advocaat. De derde verdachte kon door de politie worden opgepakt. Het trio werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hen aan te houden op verdenking van poging tot doodslag.

De raadkamer besliste woensdag om de aanhouding van het drietal te bevestigen. Daardoor blijven ze nog minstens een maand in de cel, al kunnen ze nog in beroep gaan.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?