1.600 handtekeningen voor MIVB-medewerker die duw op sporen filmde

Een MIVB-medewerker filmde bewakingsbeelden

Meer dan 1.600 werknemers van de MIVB hebben een online petitie ondertekend waarin ze de directie van de vervoersmaatschappij oproepen om mild te zijn tegenover een geschorste werknemer. Die had de bewakingsbeelden gefilmd van de poging tot doodslag vrijdagavond in metrostation Rogier. De schorsing gebeurde in afwachting van een evaluatie.

De werknemer die de bewakingsbeelden filmde moest zich maandag verantwoorden. Hierna wordt nog een uitgebreide juridische analyse gedaan om zijn deel van de verantwoordelijkheid te bepalen.

De ondertekenaars van de petitie hopen dat de directie redelijk is en vragen dat, mocht hij een sanctie krijgen, die proportioneel is. MIVB-woordvoerster Françoise Ledune zei dinsdag dat de situatie wordt geëvalueerd en dat er nog geen beslissing is genomen.

Verspreid

De 23-jarige Fransman Benjamin P. had vrijdag rond 19.45 uur een vrouw op de sporen geduwd. De bestuurder van de metro gebruikte de noodrem en kon nog net op tijd stoppen. De verdachte werd kort na het incident gearresteerd in metrostation De Brouckère. Het slachtoffer raakte er vanaf met een gewonde schouder.

Kort daarna filmde een MIVB-medewerker met zijn gsm de bewakingsbeelden van het incident op een dispatchingmonitor. Het filmpje werd eerst gedeeld onder MIVB-medewerkers, waarna journalisten het oppikten via sociale media.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?