Twee mannen veroordeeld voor bezit terroristenkalasjnikov

© PhotoNews
| Politiebewaking in het justitiepaleis.

Twee mannen zijn veroordeeld tot celstraffen voor de aankoop en het bezit van een kalasjnikov, die uit hetzelfde lot komen als die gebruikt werd tijdens de aanslagen van Parijs van november 2015.

20 maanden en drie jaar cel. Zoveel krijgen de twee mannen die veroordeeld zijn voor de aankoop en het bezit van een kalasjnikov, met hetzelfde serienummer als de wapens die gebruikt werden tijdens de aanslagen van Parijs in november 2015.

De politie kwam de mannen op het spoor via Bilal Hadfi, een in België geboren Fransman die zichzelf opblies tijdens de terreuraanslagen in Parijs. De mannen hadden contact met elkaar.

De speurders vonden de kalasjnikov, samen met drie laders en 100 kogels. Een gelijkaardig wapen werd gevonden in de Driesstraat in Vorst, na de klopjacht op Salah Abdeslam, de andere terreurverdachte van de aanslagen in Parijs.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. Alle berichtgeving over de Brussellink vindt u in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?