Twee verdachten in de cel voor verkoop Afrikaanse drugs

© (archiefbeeld)
| Khat uit Kenya.

De Brusselse onderzoeksrechter heeft twee personen onder aanhoudingsbevel geplaatst voor de verkoop van khat, een oppeppende drug uit Oost-Afrika. Dat meldt het Brusselse parket. Twee andere verdachten werden na verhoor vrijgelaten.

De politie van Brussel Zuid (Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis) voerde sinds oktober 2019 een onderzoek naar de verkoop van de drugs en ging afgelopen vrijdag over tot drie huiszoekingen. Daarbij troffen de speurders van de lokale recherche meer dan dertien kilogram khat aan in de woning van een koppel. In totaal werden bij de actie vier personen opgepakt.

Na verhoor werden twee verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van het bezit en de verkoop van verdovende middelen. De twee ontkennen de feiten. Twee andere verdachten werd na verhoor bij de politie vrijgelaten. Het onderzoek loopt intussen nog verder.

Khat wordt vooral gebruikt in landen als Somalië, Kenya, Ethiopië en Yemen. In die landen is het gebruik van khat ook legaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?