Proces over geweld en drugstrafiek in Peterboswijk start maandag

© PhotoNews
| Peterboswijk, Anderlecht

Een twintigtal personen staat maandag terecht voor verschillende incidenten in de Anderlechtse wijk Peterbos. De verdachten moeten zich voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor drugstrafiek met geweld en bedreigingen.

De Anderlechtse wijk Peterbos was in de lente van 2018 in de ban van verschillende gewelddadige incidenten. De wijk was een uitvalbasis voor drugstrafiek en het kwam meermaals tot confrontaties met de politie.

In april werden controleurs van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB het slachtoffer van agressie door een tiental jongeren. Even daarna werd een televisieploeg van de VRT aangevallen. Maar de wijk was voor de lente van 2018 al gekend bij het Brusselse parket. Zo lag er al een dossier bij het gerecht voor poging tot doodslag op agenten tijdens een politie-interventie.

In de herfst van 2018 vond er een grote politieactie plaats in de Anderlechtse probleemwijk. Een vijftiental personen werd toen opgepakt. Begin 2019 werd bij nieuwe acties ongeveer 100.000 euro in beslag genomen, net als 600 gram cocaïne, twee kilogram cannabis en plastic gripzakjes voor drugs. Het proces start maandag om 14 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?