Veiligheidsdienst MIVB staakt na aanval aan Peterbos

© Simon Blackley
| Uit solidariteit met de drie slachtoffers leggen alle veiligheidsmedewerkers van de MIVB maandagochtend het werk neer.

De veiligheidsmensen van de MIVB leggen maandag spontaan het werk neer. Dat doen ze uit solidariteit met drie controleurs die zondagavond in de Peterboswijk in Anderlecht aangevallen werden door een groepje jongeren (zie video onderaan). De MIVB legt klacht neer, bevestigde woordvoerder Guy Sablon aan BRUZZ.

Bij een ticketcontrole in de beruchte Anderlechtse Peterboswijk werden drie MIVB-controleurs aangevallen door een groepje jongeren. "Er werden drie personen gecontroleerd. De eerste twee toonden hun identiteitskaart, maar de derde viel de drie controleurs aan", legt de politie Brussel-Zuid uit.

De jongeman, die een tablet stal van de controleurs, kreeg de hulp van andere jongeren uit de buurt. Toen de politie ter plaatse kwam, sloegen de daders op de vlucht. "Voorlopig is er niemand opgepakt, maar het onderzoek loopt. Over de toestand van de controleurs is voorlopig niets bekend."

Volgens de MIVB zouden de drie controleurs enkele lichte verwondingen overhouden aan de vechtpartij. "Een van hen werd geraakt aan de slaap, een andere hield er een wonde onder het oog aan over", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon aan BRUZZ.

Spontane staking

De veiligheidsdiensten van de MIVB - zowel de ticketcontrole als de interventiedienst - legden maandag spontaan het werk neer. "Uit solidariteit met hun collega's", aldus Sablon. Er loopt momenteel een spoedoverleg. Hinder op het MIVB-netwerk zal dat evenwel niet veroorzaken. "De politie neemt de veiligheidstaken voorlopig op zich."

"Dit zijn ernstige feiten en we laten het hier niet bij. Wij leggen zeker een klacht neer tegen de daders. We rekenen op de politie en het parket om ze in te rekenen", besluit Sablon.

Bekijk hier het filmpje waar La Capitale de hand op kon leggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?