Twintiger doodgeschoten in Beekkantwijk

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 19 april 2022
Updated: 19-04-2022 - 13:46

In de Beekkantwijk in Sint-Jans-Molenbeek heeft maandagavond een schietpartij plaatsgevonden waarbij een persoon is overleden. Het slachtoffer is een 20-jarige man. “De dader is zijn voertuig binnengedrongen en heeft hem neergeschoten. Het slachtoffer overleed ter plekke," zegt Martin Francois van het Brusselse parket.

Rond 20.40 uur vond in wijk Beekkant een schietincident plaats in de Dubois-Thornstraat, waarbij een persoon is overleden.

Het slachtoffer is een 20-jarige man, die werd neergeschoten toen hij in zijn voertuig zat. De politie is ter plaatse gekomen en heeft daar een grote veiligheidsperimeter ingesteld.

Gezien de aard van de feiten lijkt het om een afrekening te gaan, maar het parket kan dat nog niet bevestigen. “Op dit moment zijn de omstandigheden nog onduidelijk,” aldus woordvoerder Martin Francois.

“We hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag en het parket is ter plaatse gegaan voor een afstapping. Ook de technische recherche van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Daarnaast werd er ook een ballistisch deskundige en een wetsdokter aangesteld."

De afdeling moordzaken van de federale politie werd belast met het dossier, aldus het parket nog.

Schietpartijen in Molenbeek

Volgens La Capitale houdt het incident verband met een territoriumstrijd tussen rivaliserende drugsbendes. Volgens het parket is het echter nog te vroeg om te bepalen of de schietpartij gelinkt kan worden aan eerdere schietincidenten.

Dergelijke incidenten vonden namelijk het laatste half jaar gemiddeld één keer per maand plaats. Het is al de negende schietpartij in de Brusselse gemeente sinds begin september.

Vorige week was er nog een dergelijk schietincident op de Merchtemsesteenweg waarbij een slachtoffer in het been werd geschoten.

Het incident van vorige week was zelfs de tweede schietpartij in de Merchtemsesteenweg sinds oktober. Ook in de nabijgelegen Schoolstraat, Pastorijstraat, Bonneviestraat, de Paalstraat en in de Menenstraat vonden schietincidenten plaats in het afgelopen half jaar.

Al deze locaties bevinden zich binnen een straal van maximaal een kilometer tussen de metrohaltes Beekkant, Graaf van Vlaanderen en Zwarte Vijvers.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?