20190313 BIG CITY Politie BRUZZ ACTUA 1653

| Politieagenten van de zone Noord pakten veertien vermoedelijke leden van een drugsbende op

Veertien arrestaties na grootschalige politieactie tegen drugsbende

TD
© Belga
18/03/2019

De lokale politie van de zone Brussel Noord heeft vorige week woensdag en donderdag een reeks huiszoekingen uitgevoerd in een grootscheeps onderzoek naar een drugsbende. Daarbij werden veertien vermoedelijke leden van de bende opgepakt. Die werden door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld. Zes verdachten werden ook onder aanhoudingsbevel geplaatst, terwijl de acht anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het Brusselse parket maandag.

Het onderzoek was gericht tegen een drugsbende die voornamelijk actief was in de Wijnheuvelenwijk en de Paviljoenwijk in Schaarbeek en is de uitloper van een eerder, gelijkaardig onderzoek. In dat eerdere onderzoek stelden de speurders vast dat één van de verdachten drugs bewaarde voor een tweede bende, die van de Wijnheuvelen- en Paviljoenwijk.

De speurders probeerden daarop ook die bende bloot te leggen en concentreerden zich daarbij niet zozeer op de kleine dealers, maar vooral op de belangrijke leveranciers. Eén en ander leidde dinsdag en woensdag tot zeventien huiszoekingen in Schaarbeek, Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node en Vilvoorde. Daarbij kon de politie 16.485 euro, 356 gram cocaïne, 735 gram heroïne et 200 gram hasj in beslag nemen. De politie pakte ook 23 personen op.

Daar waren ook enkele administratieve aanhoudingen bij. Veertien van de opgepakte personen werden voor de onderzoeksrechter geleid, die hen allemaal in verdenking stelde en zes van hen ook onder aanhoudingsbevel plaatste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Justitie , drugs , paviljoenwijk , wijnheuvelenwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni