Verdachte verkrachting ULB-studente blijft in de cel

© PhotoNews

De Brusselse raadkamer heeft vrijdag de aanhouding verlengd van de man die een ULB-studente zou hebben ontvoerd, opgesloten en verkracht. Het gaat om een werknemer van de MIVB, die onmiddellijk werd ontslagen toen de feiten aan het licht kwamen. De man wordt ook in drie gelijkaardige zaken verdacht van zedenfeiten.

Begin november diende een studente van de Franstalige universiteit ULB klacht in bij de politie voor verkrachting. Ze verklaarde dat ze na een doop was ingestapt in de wagen van een man die zich voordeed als Collecto-chauffeur. De vrouw zou zijn ontvoerd en een tijdlang zijn opgesloten in de buurt van Doornik, waar ze vervolgens zou zijn verkracht.

Politie en parket openden onmiddellijk een onderzoek en konden enkele dagen later een 44-jarige verdachte oppakken die werkte als buschauffeur. De man werd onmiddellijk aan de deur gezet door de MIVB, die zich ook burgerlijke partij stelde in het dossier tegen hem.

Na zijn aanhouding vroeg zijn advocaat om de rest van zijn voorlopige hechtenis uit te voeren met een elektronische enkelband, maar daar ging de raadkamer in november niet op in. De verdachte ging in beroep, maar kreeg ook voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling nul op het rekest. Gisteren verscheen hij opnieuw voor de raadkamer, die zijn aanhouding verlengde met een periode van twee maanden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?