'Valse Collecto-bestuurder' in verkrachtingszaak was MIVB-chauffeur

collecto.jpg
Updated: 13-11-2019 - 16:35

De man die ervan verdacht wordt een ULB-studente te hebben verkracht werkte als chauffeur voor de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. Hij werd intussen ontslagen. Dat bevestigt de MIVB, die zich burgerlijke partij stelt in de zaak, aan BRUZZ.

Op zondag 3 november getuigde een ULB-studente op de Facebookpagina ULB Confessions over een verkrachting in de buurt van de campus Pleinlaan van de ULB. Vlakbij de begraafplaats van Elsene zou ze de nacht daarvoor zijn ontvoerd door iemand die beweerde dat hij een bestuurder van de taxidienst Collecto is. Vervolgens werd de studente verkracht.

"De bestuurder droeg een MIVB-uniform", zei de studente in haar getuigenis. Of de man ook MIVB-medewerker is of was, was tot nu onduidelijk. De Brusselse politie kon de verdachte, Y.B., eind vorige week oppakken in Elsene. Het parket linkt de veertiger aan drie gelijkaardige dossiers.

De veertiger verscheen woensdagochtend voor de raadkamer, waar zijn advocaat Philippe De Keyser vroeg om de rest van de voorlopige hechtenis uit te voeren met een elektronische enkelband, maar daar ging de raadkamer niet op in. De aanhouding van de verdachte werd bevestigd, waardoor hij nog minstens een maand in de cel blijft. De man kan wel nog beroep aantekenen.

MIVB burgerlijke partij

De MIVB bevestigt nu dat de verdachte voor de MIVB werkte. "Hij was een buschauffeur", zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme aan BRUZZ. "Was", benadrukt ze, "want wij hebben hem ondertussen ontslagen."

Een intern onderzoek is niet aan de orde. "Dat is nu aan het parket", aldus de MIVB-woordvoerster. "De MIVB gaat zich wel burgerlijke partij stellen, want dit druist helemaal in tegen onze waarden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?