Verkrachte ULB-studente niet eerste slachtoffer van valse Collecto

De campus VUB (Vrije Universiteit Brussel) in Etterbeek aan de Generaal Jacqueslaan in 2009 De campus VUB (Vrije Universiteit Brussel) in Etterbeek aan de Generaal Jacqueslaan in 2009
© PhotoNews
| De campus Pleinlaan, waar een ULB-studente vorige week zondag ontvoerd zou zijn geweest door een 'valse Collecto-bestuurder'
© PhotoNews
| De campus Pleinlaan, waar een ULB-studente vorige week zondag ontvoerd zou zijn geweest door een 'valse Collecto-bestuurder'
Updated: 08-11-2019 - 16:20

In Elsene heeft de Brusselse politie vrijdagochtend een verdachte opgepakt in de zaak rond de verkrachting van een ULB-studente vorig weekend. Dat zegt het Brusselse parket. De man wordt ook verdacht van drie andere gelijkaardige feiten.

In de zaak rond de verkrachting van een ULB-studente afgelopen weekend heeft de Brusselse politie vrijdagochtend een verdachte gearresteerd. Dat zegt het Brusselse parket. Het gaat om B.Y., een man geboren in 1975.

Zondag getuigde een ULB-studente anoniem op de Facebookpagina ULB Confessions dat ze ontvoerd en verkracht werd door een 'valse Collecto-bestuurder'. Dat gebeurde in de buurt van de ULB-campus aan de Triomflaan, vlakbij de begraafplaats van Elsene. "Na een doop heeft een valse Collecto me meegenomen, ontvoerd, gekwetst en verkracht", getuigde de studente.

Drie gelijkaardige zaken in Brussel

Volgens het parket kon de politie de verdachte snel identificeren dankzij de klacht van de studente en de samenwerking tussen de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene en de federale politie in Bergen. "Er zijn geen aanwijzingen die aantonen dat de verdachte voor een taxibedrijf werkt", zegt parketwoordvoerster Stephanie Lagasse.

B.Y. was nog niet bekend bij het gerecht. Hij had tot nu toe alleen enkele verkeersinbreuken op zijn naam. Toch was de verkrachting afgelopen weekend geen alleenstaand geval. "De verdachte wordt gelinkt aan gelijkaardige feiten in de loop van 2019", aldus Lagasse. Het parket voegt drie andere, gelijkaardige Brusselse dossiers toe aan deze zaak.

'Zelfde manier van opereren'

"Zijn manier van opereren was daarbij gelijkaardig, waarbij hij 's nachts jonge studentes aansprak aan Collecto-haltes", aldus het parket. De procureur des konings heeft een onderzoeksrechter gevorderd. Die heeft de verdachte al onder aanhoudingsbevel geplaatst. B.Y. wordt onder meer verdacht van verkrachting op een meerderjarige met een wapen.

Dinsdag liet het Brusselse parket weten dat het onderzoek werd overgenomen door het parket van Doornik. Waarom was toen onduidelijk. Het slachtoffer die de klacht afgelopen zondag indiende, gaf aan de politie aan dat ze door de verdachte naar een plek in de provincie Henegouwen werd vervoerd. Dat verneemt BRUZZ uit goede bron. De verdachte is wel een Brusselaar.

Volgens de getuigenis van het slachtoffer droeg de dader een MIVB-uniform op het moment van de feiten. Of de verdachte een MIVB-werknemer is op dit moment nog niet duidelijk. "Wij zijn van niets op de hoogte gebracht", zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme. "Als het om een MIVB-medewerker zou gaan, betreuren wij dat."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?