Verdachte in verkrachtingszaak discotheek vrijgelaten

© Google
| De Duquesnoystraat.

De man die maandag werd opgepakt omdat hij betrokken zou zijn geweest bij feiten van seksueel misbruik aan een discotheek in de Duquesnoystraat in Brussel afgelopen weekend, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat is vernomen bij het parket. “De onderzoeksrechter heeft de man in verdenking gesteld voor feiten van voyeurisme,” zegt een woordvoerder. “De kwalificatie van verkrachting werd niet weerhouden. Het onderzoekt loopt intussen verder.”

Maandag raakte bekend dat de politie zondagochtend een man had opgepakt in een ondergrondse parkeergarage in Brussel. Omstanders hadden hem aangeduid als de dader van de mogelijke verkrachting van een jonge vrouw die was uitgegaan in een nachtclub in de Duquesnoystaat. Volgens haar zus was het slachtoffer daar naar buiten meegelokt door een man, die haar vervolgens zou hebben aangerand.

De politie pakte de man in de ondergrondse parkeergarage op, maar moest hem al snel laten gaan omdat hij niets met de feiten te maken had. Daags daarop werd een nieuwe verdachte opgepakt.

Hij verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter, maar die besliste om hem vrij te laten onder voorwaarden. De verdachte werd in verdenking gesteld voor voyeurisme en niet voor verkrachting. Hij zou beelden hebben gemaakt van seksuele handelingen met het slachtoffer en die beelden vervolgens hebben verspreid.

Het parket bevestigt enkel de vrijlating en de inverdenkingstelling voor voyeurisme. “We geven geen verdere commentaar, het onderzoek loopt verder.”

Wie vragen heeft over seksueel geweld of erover wil praten kan terecht op www.seksueelgeweld.be

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?