| De politie merkte de Volkswagen Polo van het drietal op toen die over de Boondaalsesteenweg reed.

Verdachten bankoverval Elsene houden lippen op elkaar en blijven in de cel

© Chris Verhaeghe
13/08/2018

De vier gangsters die vorige week werden opgepakt toen ze op het punt zouden hebben gestaan om een spectaculaire bankoverval te plegen in Elsene, blijven in de cel. De Brusselse raadkamer bevestigde hun aanhouding. De verdachten ontkennen en beroepen zich op hun zwijgrecht.

De speciale eenheden van de federale politie stonden de vier vijftigers en zestigers vorige week woensdag op te wachten aan het ING-bankkantoor in de Kroonlaan in Elsene. Het viertal had onder andere een vuurwapen, een granaat, een ontsteker voor springstoffen, kogelwerende vesten en politie-uniformen in het bezit. Luttele minuten voor de eerste bediende aankwam, werden de verdachten ingerekend.

De vier verdachten zijn geen onbekenden voor het gerecht. “De politie voerde al enkele maanden een onderzoek nadat er een anonieme tip was binnengekomen waarin sprake was van een geplande overval op een ING-bankkantoor”, zegt advocaat Didier de Quévy, die Koenraad Spitaels verdedigt.

“Mijn cliënt werd afgeluisterd en speurders hoorden dat hij een voertuig moest parkeren aan het bankkantoor in Elsene. De politie is in actie geschoten en heeft woensdagochtend de vier verdachten opgepakt aan het bankfiliaal.”

Opgepakt in hoogspanningscabine

Een van de verdachten werd opgepakt in een hoogspanningscabine. Volgens een bron dicht bij het onderzoek had hij de elektriciteit in zowat het hele bankkantoor al afgesneden. Djordjevic en Spitaels werden opgepakt aan het stuur van een gestolen wagen, de derde, David Marloye, had zich verstopt in een vuilniscontainer nabij de bank.

De raadkamer bevestigde deze namiddag hun aanhouding, waardoor de vier verdachten nog minstens een maand in de cel blijven. Ze worden verdacht van bendevorming en poging tot diefstal met geweld of bedreigingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Justitie , gewapende overval , misdaad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni