Vervoort: 'Criminaliteit daalt in Brussel sterker dan elders'

© FDR
| "Tussen 2007 en 2016 is het aantal criminele feiten in Brussel proportioneel sterker gedaald dan in heel België," aldus Vervoort.

"Tussen 2007 en 2016 is het aantal criminele feiten in Brussel proportioneel sterker gedaald dan in heel België." Dat zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) donderdag in de kranten La Libre Belgique en La Dernière Heure. Tegelijk laat Vervoort verstaan dat Brussel niet veilig genoeg is.

Het aantal inbreuken dat in Brussel geregistreerd is, is tussen 2006 en 2017 met 22 procent gedaald. Op nationaal niveau gaat het om een daling met 13 procent, in Wallonië met 9 procent.

"Natuurlijk geven deze politiestatistieken niet de echte criminaliteit weer, maar de criminaliteit geregistreerd bij de politie na klachten van burgers en politie-activiteiten", aldus Vervoort. "In 2016 maakte het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 16 procent uit van de criminele feiten die op nationaal niveau geregistreerd werden."

Crisiscentrum

De daling manifesteert zich onder meer bij de diefstallen uit voertuigen, autodiefstallen of gewapende diefstallen.

Vervoort deed de uitspraken in het kader van een bezoek aan het communicatie- en crisiscentrum van het gewest. Dat wordt begin volgend jaar operationeel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?