Vier jaar geëist voor aanranding jogster Zoniënwoud

De procureur des Konings eiste maandag een straf van vier jaar voor de man die een vrouw aanrandde toen zij aan het joggen was in het Zoniënwoud. Het slachtoffer en drie getuigen identificeerden de dader. De beklaagde was zelf niet aanwezig op het proces.

Het openbaar ministerie eist een straf van minimum vier jaar voor de man die de vrouw op 21 februari 2017 in het Zoniënwoud aanrandde. Dat schrijft La Capitale.

De dader zat verscholen tussen de bomen toen hij de jonge vrouw – die op dat moment in het bos aan het joggen was – aanviel. Het slachtoffer verweerde zich, maar werd aangerand. Volgens de procureur waren de feiten extreem gewelddadig en traumatiserend.

Gealarmeerd door het geschreeuw van het slachtoffer, doken uiteindelijk drie getuigen op die het slachtoffer uit de handen van de man konden redden.

Verwondingen

Enkele dagen na de feiten diende de dader zich aan bij het commissariaat. Daar ontkende hij alles en beweerde hij gedronken te hebben op de dag van de feiten.

Maar een rapport van de geneesheer spreekt dat tegen. Daarin staat dat de verwondingen die het slachtoffer opliep, volledig overeenkomen met die van een aanranding.

De beklaagde was zelf niet aanwezig op de hoorzitting. Hij werd bij de politie gesignaleerd om gearresteerd te worden. De hoorzitting gaat verder op 10 december.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?