Vilvoordenaar riskeert 12 maanden cel voor verkeersagressie

© PhotoNews

Het parket Halle-Vilvoorde heeft maandag een gevangenisstraf van 12 maanden gevorderd tegen een man uit Vilvoorde die zich tweemaal zou schuldig gemaakt hebben aan verkeersagressie. De man zou tweemaal andere autobestuurders in elkaar geslagen hebben. Zelf kwam de Vilvoordenaar niet opdagen voor zijn proces.

Op 19 februari genoot de Vilvoordenaar van de politierechtbank nog de gunst van de opschorting nadat hij betrapt was achter het stuur van een wagen die niet verzekerd en niet ingeschreven was, en terwijl hij zelf niet over een rijbewijs beschikte.

Nauwelijks een dag later kreeg hij het in Vilvoorde al aan de stok met een andere weggebruiker. Toen die vrouw hem al claxonnerend wees op zijn roekeloos rijgedrag, stapte de man uit en diende de vrouw vier vuistslagen toe. Alleen de tussenkomst van een voorbijganger zorgde ervoor dat hij ophield met slaan.

Enkele maanden later, op 7 april, kwam het opnieuw tot een conflict met een andere autobestuurder. Toen die hem ook wilde aanspreken op zijn agressieve rijstijl, kreeg ook die man een reeks slagen te verwerken. Het slachtoffer ondervindt tot op vandaag gezondsheidsproblemen als gevolg van die slagen.

Het parket eiste maandag een gevangenisstraf van 12 maanden tegen de Vilvoordenaar. Het vonnis valt op 7 november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?