Voetbalbond bekijkt situatie na beslissing van Brusselse rechtbank over fraude

© PhotoNews

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaat de beslissing van de Brusselse rechtbank om de samenstelling van de profcompetities 1A en 1B voorlopig op te schorten, uitvoerig bestuderen alvorens een standpunt in te nemen. Dat heeft woordvoerder Pierre Cornez zaterdag gezegd.

De competitie in 1A en 1B mag nog niet starten, vooraleer het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) een definitieve uitspraak heeft gedaan over KV Mechelen. Dat was het vonnis van de voorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg vrijdagavond, nadat Beerschot een eenzijdig verzoekschrift had ingediend op basis van hoogdringendheid.

De Ratten vroegen de toepassing van artikel B2008.123 en claimen dat KV Mechelen op non-actief moet gezet worden als de degradatie niet uitgesproken kan worden. Daarvoor moet eerst een uitspraak komen over de schuld van Malinwa, en dus moet er gewacht worden het finale vonnis van het BAS.

Samen met de Pro League zal de KBVB bekijken welke maatregelen nodig zijn om ervoor te zorgen dat de competities op een normale manier georganiseerd kunnen worden. De bond zal daar wellicht volgende week meer over communiceren. "Nu kunnen we daar nog niets zinnigs over zeggen. De beslissing viel pas vrijdagavond laat en moet nog bestudeerd worden", aldus Cornez.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?