Voorlopige hechtenis vermoedelijke leden cannabisbende bevestigd

© Belga
19/03/2019

Drie van de vier mannen die opgepakt werden in een drugsonderzoek van de lokale politie Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe) blijven nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. De vierde verdachte zal pas op vrijdag 22 maart voor de raadkamer verschijnen, zo meldt het Brusselse parket.

De vier mannen waren vorige week woensdag opgepakt toen de lokale politie Montgomery binnenviel op tien adressen in het Brusselse.

De invallen vonden plaats in een gerechtelijk onderzoek naar een bende die verantwoordelijk was voor zes cannabisplantages. Die stonden in verschillende gezinswoningen in Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe en Evere, waren professioneel uitgerust en telden verschillende duizenden cannabisplanten.

Bij de huiszoekingen pakte de politie in totaal negen personen op, van wie er vier door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Bij de operatie nam de politie niet alleen de cannabisplanten in beslag, maar ook al het materieel dat een optimale uitbating van de plantages toeliet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Cannabis , politie Montgomery

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni