Vrijspraak voor poging doodslag op Brusselse restauranthouder

© PhotoNews

De correctionele rechtbank in Brussel heeft woensdag een man vrijgesproken die verdacht werd van een poging tot doodslag op een Brusselse restauranthouder in Neder-Over-Heembeek. De verdachte was bij verstek veroordeeld tot 6 jaar cel.

Op 13 oktober 2013 werd een restauranthouder in Neder-Over-Heembeek beschoten met een vuurwapen. De dader loste verschillende schoten, maar het slachtoffer raakte als bij wonder ongedeerd. De politie vond kort na de schietpartij de wagen van de schutter terug.

Speurders konden de vermoedelijke dader identificeren en de man werd in maart 2019 bij verstek veroordeeld tot 6 jaar cel. Hij tekende verzet aan en verscheen vorige maand voor de Brusselse rechtbank. Het parket vroeg om hem te veroordelen voor poging tot doodslag.

Maar de man werd woensdag vrijgesproken, zegt zijn advocaat Catherine Toussaint. “In de wagen die door de politie was teruggevonden, werd zijn DNA niet aangetroffen en ook zijn gsm-signaal werd niet opgepikt door de masten in de buurt van de feiten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?