Vrouw smokkelde drugs om begrafenis zoon te betalen

© www.persoonsvolgendbudget.be
| Themabeeld

De Brusselse correctionele rechtbank heeft woensdag een gevangenisstraf van 36 maanden uitgesproken tegen een 40-jarige vrouw die betrapt was op het smokkelen van cocaïne. Volgens de vrouw had ze het drugtransport uitgevoerd om de begrafenis van haar zoon te kunnen betalen.

De vrouw was op 3 februari opgepakt op de luchthaven Brussels Airport. Bij een controle door de douane was gebleken dat haar beha een verdachte verdikking vertoonde. Bij nader onderzoek bleek dat er in het kledingstuk maar liefst 1,09 kilogram cocaïne verstopt zat. De vrouw legde meteen bekentenissen af.

"In 2017 heb ik mijn zoon moeten begraven, maar ik had geen geld om de begrafenis te betalen," zei ze. "Ik heb dan geld geleend bij een kennis maar de voorbije jaren kon ik enkel de torenhoge interesten betalen. Recent eiste ze de hele verschuldigde geldsom op en toen ik zei dat ik dat niet kon betalen, stelde ze voor om mijn schuld kwijt te schelden als ik een drugtransport zou uitvoeren."

De advocaat van de 40-jarige vrouw pleitte voor een gevangenisstraf met uitstel. De rechtbank ging daar niet op in en legde een effectieve gevangenisstraf van 36 maanden op.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?