Haren Keelbeeksite gevangenis
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ | Haren, Keelbeeksite.

Werken voor gevangenis Haren kunnen gewoon doorgaan

KVDP
© BRUZZ
01/03/2018

Het actiecomité dat tegen de bouw van de gevangenis in Haren strijdt, trok vandaag naar de Raad van State. Het comité eiste een schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid, maar die wees de raad af. “Ze mogen verdergaan met het kappen van bomen.”

“Al twee weken zijn ze bezig met het rooien van bomen op de Keelbeeksite”, zegt actievoerder Raf Knops aan BRUZZ. Het gaat om voorbereidende werken voor de bouw van de ‘megagevangenis’ in Haren. Het rooien van bomen maakt deel uit van de stedenbouwkundige vergunning die aannemer Cafasso bezit.

Daarom trokken de tegenstanders van de gevangenis vanochtend naar de Raad van State voor een schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid. “Maar we werden niet aux serieux genomen”, zegt Knops. “Onze argumenten werden meteen van tafel geveegd.”

De Raad van State wees het beroep tot onmiddellijke schorsing van de werken meteen af. “Ze kunnen nu verdergaan met de werken”, aldus een gelaten Knops.

Momenteel loopt wel nog een beroep tot nietigverklaring van de milieuvergunning en een beroep tegen het verleggen van de Keelbeekweg. Maar van een schorsing is geen sprake en dus kan Cafasso verdergaan met de werken.

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie, Nieuwe gevangenis Haren, Keelbeek, gevangenis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie