Werkstraf voor man die dreigde met aanslag op VRT na 'Mars tegen Marrakesh'

© KVDP/BRUZZ
| Ook op straat liep de Mars tegen Marrakesh op 16 december 2018 even uit de hand.

Een man die na de ‘Mars tegen Marrakesh’ op Facebook er mee had gedreigd een bomaanslag te plegen op de VRT, is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een geldboete. De beklaagde had de betoging bijgewoond en was ’s avonds, in licht beschonken toestand, boos geworden op enkele reacties die getoond werden op het VRT-journaal van mensen die pro het Migratiepact waren.

Rond 19u45 schreef de Mechelaar op de Facebook-pagina van VRT dat hij ‘een kleine verassing, een bompakketje’ had. Twintig minuten later deed hij er nog een schepje bovenop: ‘Hoe lang moet ik hier nog wachten? Binnen 10 minuten vertrek ik naar de studio’s aan de Reyerslaan.’

Een medewerker van de VRT verwittigde daarop de politie, die de man thuis kon arresteren. Hij gaf de feiten toe, maar al snel werd het duidelijk dat hij geen echte aanslag zou plegen. “Dwaasheid is gelukkig voor velen niet strafbaar”, sprak de rechter in zijn vonnis. “Maar het aankondigen van aanslagen in het huidige klimaat kan niet zomaar terzijde worden geschoven.”

De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van 100 uur en legde hem ook een geldboete op van 400 euro.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?