97 aanhoudingen: burgemeester Close bedankt politiediensten

© KVDP/BRUZZ
| De politie tijdens de Mars tegen Marrakesh.
Updated: 16-12-2018 - 18:00

Het aantal aanhoudingen bij de Mars van Marrakesh is al opgelopen tot 90. Dat laat de Brusselse politie zondag in de vooravond weten. Brussels burgemeester Philippe Close bedankt de politiediensten intussen voor hun professionaliteit tijdens "een weekend aan hoog risico".

De politie verrichtte in de nasleep van de onrusten al zeker 97 administratieve aanhoudingen. Na de speeches op het Schumanplein zouden betogers het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie hebben proberen binnendringen. Daarop kwam het tot een confrontatie met de politie. Nadien begon een kat-en-muisspelletje met de amokmakers en werden het waterkanon en traangas ingezet.

Het Brussels parket bevestigt zes gerechtelijke aanhoudingen. "Drie personen werden gerechtelijk aangehouden, omdat ze ervan verdacht worden beschadigingen te hebben aangebracht aan het Berlaymontgebouw", aldus Ine Van Wymersch van het parket.

Twee anderen werden gerechtelijk aangehouden wegens gewapende weerspannigheid, één iemand werd gerechtelijk aangehouden voor druggerelateerde feiten.

'Versterking is geen toeval'

Burgemeester Close bedankt de lokale en federale politie en de overige hulpdiensten voor hun professionaliteit tijdens "een weekend aan hoog risico" en na een week die al goed gevuld was met twee Europese toppen.

"De politiemannen en -vrouwen hebben het enorm druk en geven veel van hun persoonlijke tijd op om de openbare veiligheid te garanderen in de hoofdstad. Indien we om versterking vragen, is dat dus geen toeval", stelt Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?