Theo Francken steunt Mars tegen Marrakesh: 'Ik deel de woede'

© Kevin Van den Panhuyzen
| Theo Francken (N-VA)

In een videoboodschap spreekt voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zijn steun uit voor de Mars tegen Marrakesh. "Ik deel jullie frustratie en woede over dat pact."

De Mars tegen Marrakesh, georganiseerd door onder meer Schild en Vrienden, NSV, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren, vindt vandaag/zondag plaats op het Schumanplein. De Brusselse regering had het protest verboden, maar de Raad van State heeft dat verbod geschorst.

"Gelukkig maar", vindt Francken, "want als staatssecretaris heb ik heel veel betogingen meegemaakt van illegalen die geen enkele reden hadden om hier te zijn, en dat was oké voor het links bestuur in Brussel."

In zijn videoboodschap spoort Francken de betogers aan "om het netjes te houden" en geen individuele migranten te viseren, maar wel het beleid. "Betogen met geweld, dat mag niet gebeuren, want dat werkt alleen maar in de agenda van onze tegenstanders."

"Ik geef alle steun aan mensen die hun bezorgdheid en frustratie over dat pact willen uiten", klinkt het nog. "Ik deel die bezorgdheid en die woede daarover." In de aanloop naar de betoging heeft N-VA de oproep tot betoging niet gedeeld.

De jongerenafdeling van N-VA heeft haar leden gevraagd om niet aanwezig te zijn als lid van Jong N-VA. "Sommige deelnemende organisaties hebben een slechte reputatie", klinkt het bij voorzitter Tomas Roggeman.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?