Werkstraf voor relschopper die zichzelf aangaf na coronabetoging in november

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| 21 november 2021: relschoppers bekogelen de politie met allerlei projectielen

Een 21-jarige man uit Oudenaarde is veroordeeld tot een werkstraf van 170 uur omdat hij tijdens een coronabetoging in Brussel verschillende stenen naar de politie had gegooid. De man had zichzelf aangegeven nadat er beelden van hem waren verspreid via de media.

Op 21 november 2021 zakten duizenden mensen af naar Brussel om er te betogen tegen de coronamaatregelen. Na afloop van de manifestatie kwam het tot rellen, waarbij de politie werd bekogeld. Er werden beelden genomen van de relschoppers en die werden nadien op vraag van het parket verspreid door de media met de bedoeling de daders te identificeren.

Een van hen herkende zich op de beelden en gaf zichzelf aan bij de politie. Het ging om een twintiger uit Oudenaarde, die bekende dat hij stenen had gegooid. “Ik heb me laten meeslepen door de massa,” klonk het op zijn proces. "Ik heb een stommiteit begaan en heb er spijt van. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.”

Het parket eiste acht maanden cel tegen de jongeman, maar verzette zich niet tegen een werkstraf gezien de jonge leeftijd en het blanco strafblad van de beklaagde. De rechter veroordeelde de beklaagde vandaag uiteindelijk tot een werkstraf van 170 uur.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?