© Politie zone Brussel Noord | (archiefbeeld)

Woningbrand legt cannabisplantage bloot in Haren

© Chris Verhaeghe
09/08/2021

In Haren is afgelopen zaterdag een cannabisplantage ontdekt bij een woningbrand. De civiele bescherming vernietigde in totaal zo’n honderd kilogram cannabis.

Zaterdagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een brand in een onbewoond pand langs de Haachtsesteenweg in Haren. Ter plaatste troffen de politie en de brandweer een cannabisplantage aan.

"De naar schatting driehonderd plantjes en het materiaal dat nodig is voor de productie ervan namen het grootste deel van de eerste verdieping van het gebouw in beslag”, zegt een woordvoerder van de het Brusselse parket.

"Na in kennis te zijn gesteld van de feiten, heeft het parket om verschillende onderzoekstaken verzocht. Het laboratorium van de federale politie, de branddeskundige, de civiele bescherming en Sibelga zijn ter plaatse gegaan. De civiele bescherming ging onder politiebegeleiding over tot het verwijderen voor vernietiging door verbranding van ongeveer honderd kilogram nettogewicht aan cannabis. Het onderzoek is nog gaande om de precieze toedracht van de feiten te bepalen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie