Politie van zone Brussel-Hoofdstad-Elsene

| Politie van zone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

Zakkenrollers lopen tegen de lamp dankzij alerte patrouille

© Chris Verhaeghe
17/08/2021

De Brusselse politie heeft twee zakkenrollers op heterdaad betrapt toen ze een horloge ter waarde van 25.000 euro wilden stelen op klaarlichte dag. Een van hen zou eerder al een horloge ter waarde van 50.000 euro hebben buitgemaakt, dat meldt het parket van Brussel.

“Zondagnamiddag merkte een voetgangerspatrouille van trekkers, de specialisten in de repressie van zakkenrollerij, twee mannen op die op het Kasteleinsplein in Elsene met belangstelling naar de terrasjes liepen te kijken, en nog meer naar de klanten die in alle rust van de zonnige dag aan het genieten waren”, zegt een woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene. "De speurders herkenden een van de leden van dit duo als de vermoedelijke dader van een horlogediefstal ter waarde van 50.000 euro op 18 juli van dit jaar, in de Aquaductraat in Elsene.”

De patrouille volgde de twee verdachten vervolgens naar de Baljuwstraat, waar ze een zestiger gade sloegen die een luxehorloge leek te dragen. Toen de man kort nadien naar zijn wagen wandelde, probeerden de twee daders het horloge van zijn pols te rukken. Dat mislukte, waarop de twee verdachten er elk apart vandoor gingen. "De verdachten werden achtervolgd door de politiemensen, die versterking hadden gekregen van een aantal collega’s en werden afzonderlijk onderschept, nadat ze elk een andere vluchtroute hadden genomen om hun arrestatie te bemoeilijken”, aldus de politiewoordvoerder.

"Het slachtoffer had een wonde aan zijn pols als gevolg van de aanval, maar is nog wel in het bezit van zijn horloge, dat op 25.000 euro wordt geschat. De twee verdachten, van 28 en 32 jaar oud, die illegaal in België verblijven, zijn ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Een onderzoeksrechter werd gevorderd en een van hen werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni