Zittingen Justitiepaleis onderbroken door stroompanne

© Regie der Gebouwen
| Er is afgelopen nacht een elektriciteitspanne geweest in het Justitiepaleis

De zittingen in het Brusselse Justitiepaleis ondervinden vrijdagochtend flink wat hinder van een elektriciteitspanne die het gebouw afgelopen nacht getroffen heeft. De elektriciteitstoevoer is in grote delen van het paleis hersteld maar in enkele zalen is er nog geen stroom om de lichten te doen branden of de computers te doen werken.

Rond 1 uur 's ochtends viel het licht uit in enkele straten in de Marollen. De panne duurde in totaal anderhalf uur, maar zorgt dus nog steeds voor problemen in het justitiepaleis.

De elektriciteitstoevoer is in grote delen van het paleis hersteld maar in enkele zalen is er nog geen stroom om de lichten te doen branden of de computers te doen werken.

Ook ziekenhuis kort getroffen

Problematischer is dat ook de gedetineerden voorlopig niet naar het paleis kunnen overgebracht worden. De elektrische garagepoort naar het cellencomplex doet het immers ook niet.

Ook in het Sint-Pietersziekenhuis viel de stroom uit, maar daar werd volgens elektriciteitsbedrijf Sibelga het probleem na twintig minuten verholpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?