© Fanfakids via Facebook | Deze ochtend kwamen de veertien Fanfakids aan op de luchthaven in Zaventem.

Fanfakids uit Molenbeek op bezoek in Afrika: 'Ongelooflijk grote eer'

TDN
31/07/2018
Updated: 31/07/2018 16.28u

De Fanfakids van jeugdhuis Centrum West-D'Broej in Molenbeek zijn dinsdagochtend in Zaventem op het vliegtuig gestapt richting Afrika. De veertien kinderen gaan in Togo en Benin drie weken op muziekexcursie.

De Fanfakids zijn 14 percussionisten tussen 7 en 15 jaar die een besmettelijke mix van Zuid-Amerikaanse en (Noord-)Afrikaanse ritmes brengen. Twee weken geleden traden de Fanfakids nog op tijdens de Gentse Feesten.

Op de nationale feestdag trommelden ze ter ere van de 60ste verjaardag van het Atomium en hielden ze in het Warandepark ook een optreden voor koning Filip en koningin Mathilde (Lees verder onder de video)

Het optreden van de Fanfakids voor koning Filip op 21 juli.

Nu gaan de Fanfakids gedurende drie weken op uitwisselingsproject in Togo en Benin. Daar gaat de jonge Brusselse trommelgroep nog tot 22 augustus muziek maken met lokale muzikanten. Om hun reisje te kunnen betalen, hebben ze geld ingezameld via een Growfundingcampagne.

"Het wordt een heel leuke ervaring, maar ook wel een beetje spannend. We gaan heel veel doen: in tentjes slapen, zelf ons eten klaarmaken en een bootreisje maken. Maar we gaan vooral trommelen en muziek spelen. Het is een ongelooflijk grote eer om naar Afrika te mogen gaan", vertelde Fanfakid Laso aan BRUZZ.

Wij zwaaiden hen uit, bekijk de video hier:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Jongeren, Muziek, Fanfakids, trommel, D'Broej, Centrum-West

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie