Gezien: Kerstman komt aan in Evere

© EC/BRUZZ
| Kerstman in Evere

De kerstman heeft deze zaterdag een feestelijke tocht door Evere gemaakt. Een vijftigtal kinderen kwam hem en zijn rendieren begroeten.

De kerstman sleede met zijn zes rendieren op een praalwagen van het Vredeplein naar het rond punt aan Onze-Lieve-Vrouw, het Paduwaplein en de Sint-Vincentiusplaats. Een vijftigtal kinderen en ouders liepen mee in zijn kielzog. De Kerstman kon ook op veel interesse rekenen van omwonenden, die bleven staan om foto's te nemen.

Het is niet de eerste keer dat de kerstman door Evere trekt. "Vorig jaar hebben we dezelfde stoet georganiseerd, maar toen was het een verrassing voor de inwoners. Dit jaar hebben we de route op voorhand aangekondigd zodat ze konden meelopen", zegt schepen van Onderwijs David Cordonnier (PS), die naast de praalwagen loopt. Het initiatief komt van burgemeester Ridouane Chahid, zegt hij. "Als je de sterretjes in de ogen van de kinderen ziet fonkelen, kan je spreken van een succes. We willen de optocht volgend jaar zeker opnieuw organiseren. Als de kerstman beschikbaar is, natuurlijk", zegt Cordonnier.

Snoep gooit de kerstman niet uit zijn slee, maar zwaaien doet hij wel. En er is kerstmuziek. Voor de kinderen genoeg om grote ogen te trekken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?