Op deze kerstmarkten kan je dit weekend terecht

© Jardin Hospice
| Wintertuin in het Pacheco-Instituut

Winterpret, die kennen we al. Maar deze dagen staan er in de rest van Brussel nog tal van andere kerstmarkten. Ontdek hier waar je dit weekend nog terecht kan voor kerstcadeautjes, glühwein, warme wafels en wintersfeer.

Op zoek naar ambachtelijke cadeautjes? Of liever glijden op de ijspiste of stomen in de sauna? In alle hoeken van Brussel is het kerstaanbod dit weekend nog goed voorzien.

Creatieve cadeaus

 • In het centrum van Brussel vind je vanaf deze zaterdag de pop-upwinkel Creators Factory in de Anspachgalerij. Die is nog tot 23 december open, dagelijks van 12 tot 19 uur. Het is een initiatief van Fais-le toi-même, een netwerk van lokale, duurzame producenten. Geschikt voor allerlei ecologische kerstinkopen.
 • In Sint-Gillis organiseert La Tricoterie voor het tweede weekend op rij een duurzame kerstmarkt. Er zijn ook workshops voor kinderen voorzien.
 • In Elsene vind je dit weekend de kerstmarkt Noël du Toner. Die gaat zaterdag en zondag van 11 tot 19 uur door bij de vzw Espace de littératures illustrées (ELI) in de Waversesteenweg 150. Je vindt er affiches, stripboeken en grafisch werk.
 • In Sint-Joost-ten-Node staan er dit weekend houten winkelkraampjes op het Sint-Joostplein. De kerstmarkt Winter Time duurt nog tot en met dinsdag 21 december.
 • En in Schaarbeek organiseert Boentje Café een eigen kerstmarkt op het Colignonplein. Die start deze zaterdag en duurt nog tot 24 december, dagelijks van 10 tot 20 uur. Verwacht je aan een dertigtal kraampjes.

Daar is de kerstman

 • Aan de andere kant van Schaarbeek staan er bij het cabarettheater L’Os à Moelle nog eens veertig kerstkraampjes. Zelfs de kerstman belooft er dit weekend langs te komen. De markt is zaterdag open van 13 tot 22 uur en zondag van 11 tot 18 uur.
 • De kerstman passeert ook nog op het Bastenakenplein in Koekelberg, waar dit weekend kinderateliers en concerten staan gepland. Aan de houten chalets kan je genieten van chocolademelk, warme wafels en vind je misschien nog een cadeautje. Zaterdag van 12 tot 21 uur, zondag van 12 tot 18 uur.
 • In Oudergem belooft de kerstman tussen 14 en 19 uur op te duiken in het Rood Klooster. Daar vind je dit weekend een ambachtsmarkt met randanimatie voor jong en oud.
 • Ook in Evere trekt de kerstman deze zaterdag nog langs het Vredeplein, het Rond punt aan Onze-Lieve-Vrouw, de Paduwaplaats en het Sint-Vincentiusplein. Ho ho, wat een ronde.

Sportief met kerst

 • Deze zaterdag komen er verschillende ambachtslui naar Marcel Bike Café op het Albertplein in Vorst. Ze verkopen vooral gadgets voor fietsfanaten. In de avond volgt nog een concert, ter gelegenheid van de tweede verjaardag van het fietscafé.
 • In Molenbeek organiseert de hockeyclub Daring vanaf 14 uur deze zaterdag een eigen kerstmarkt. Verwacht je aan glühwein, raclette en tartiflette in het clubhuis in de Kasteellaan.
 • Nog in Molenbeek kan je bij de roller-voetbalclub Shinobis riders van 11 tot 22 uur voor kerstkraampjes in de Pierre van Humbeekstraat. In de avond is er een rollerdisco. Je kan ter plaatste rolschaatsen lenen.

Schaatsen of stomen

 • Wie liever echt gaat schaatsen, kan naar de ijspiste op het Verzetsplein in Anderlecht. Die staat er nog tot 9 januari. De kerstmarkt op het Dapperheidsplein is er wel enkel dit weekend. De meer dan 100 kraampjes kerstmarkt zijn deze zaterdag open tot 23 uur en zondag van 12 tot 20 uur.
 • En voor wie de schaatsbaan te koud is, staat er dit weekend een sauna in de voormalige Pachecokliniek in het centrum. Jardin Winterfest zorgt daar voor livemuziek en streetfood. Een saunabeurt kost 12 euro en eigen badkledij is verplicht. Dat weet La Dernière Heure. De wintertuin is zaterdag en zondag open van 12 tot 20 uur.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?