Kabinet Crevits: 'Tot 1000 euro bruto per maand extra voor kindbegeleiders in Brussel'

© BRUZZ
20/07/2023

In Brussel krijgen zes kinderdagverblijven meer geld voor in totaal 203 kinderopvangplaatsen. "Als een opvang binnen de hoogste subsidiecategorie valt, kunnen kinderbegeleiders ook rekenen op een loonsverhoging van soms wel 1.000 euro bruto per maand", klinkt het bij het kabinet van Vlaams minister van Gezin Hilde Crevits (CD&V)

Eind vorige maand kondigde Vlaams minister van Welzijn en Gezin Hilde Crevits (CD&V) aan een hogere subsidie toe te kennen voor 2.472 plaatsen in de kinderopvang.

Kinderdagverblijven die werken met een basissubsidie (T1) konden in september vorig jaar een aanvraag indienen om over te schakelen naar de subsidie inkomenstarief (T2), de hoogste subsidie van het agentschap Opgroeien. Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidieverhoging is dat de kinderopvang plaatsen aanbiedt aan prijzen die inkomensgerelateerd zijn.

In Brussel is er voor 203 plaatsen bij zes organisaties meer geld, ongeveer 15.800 euro per plaats.

"Daarnaast zien de kinderbegeleiders ook hun maandloon stijgen tot soms ruim 1.000 euro bruto." Dat zegt de woordvoerder van Crevits Carmen De Rudder. "Op die manier kunnen we ook werken aan de begeleider-kindratio, want nu ontvingen onthaalouders vaak het maximum toegelaten aantal kinderen om meer inkomen te hebben. Dankzij de nieuwe subsidies zal dat niet meer noodzakelijk moeten."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni