| Voor elke Nederlanstalige kinderopvang werd een CO2-meter voorzien.

VGC voorziet CO2-meters voor elke Nederlandstalige kinderopvang

© BRUZZ
03/11/2021

Alle Nederlandstalige kinderopvanginitiatieven in Brussel kregen de afgelopen maand een gratis CO2-meter toegestuurd. Gezonde binnenlucht helpt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Zo investeert de VGC in de gezondheid van de medewerkers in de kinderopvang, de kinderen en hun omgeving. Met de CO2-meter kunnen kinderbegeleiders de luchtkwaliteit in de binnenruimtes controleren. Door het nauw contact tussen begeleiders en kinderen is het niet altijd mogelijk om de voorgeschreven afstand te bewaren. Controle op de luchtkwaliteit is daarom extra belangrijk.

"Doorheen de pandemie heeft de sector van kinderopvang haar onschatbare waarde bewezen voor de Brusselse ouders. We willen de begeleiders, de kinderen en hun familie zo goed mogelijk beschermen," zegt VGC-Collegevoorzitter Elke Van den Brandt (Groen).

De CO2-meters hebben de vorm van een huisje dat op basis van de kleur van een ingebouwde ledverlichting de CO2-concentratie duidelijk maakt. Zolang het lampje groen is, is de luchtkwaliteit van de ruimte zuiver. Wordt het lampje oranje of rood, dan moet er geventileerd worden.

Naast de CO2-meter is er ook advies en begeleiding op maat voorzien. De VGC werkt hiervoor samen met de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek nv (VITO nv) voor de aanlevering van de CO2-meters en het informeren van de kinderbegeleiders.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni