150 activisten verzamelen aan Josaphatsite ‘uit solidariteit’

Josaphatsite
© BRUZZ
© BRUZZ

Dinsdagavond is een 150-tal activisten samengekomen aan de Josaphatsite, het terrein waar de Brusselse regering een nieuwe woonwijk wil bouwen. De activisten willen hun solidariteit uiten met de ZAD (Zone à Défendre, een bezet terrein) in Aarlen. Daar heeft de politie een kamp van activisten ontruimd.

Voor een gesloten toegangspoort van de Josaphatsite zijn meer dan 100 activisten samengekomen. Het ging niet alleen om Brusselaars, maar ook om mensen uit Aarlen. Daar bezetten activisten al maandenlang een bos, om de bouw van een nieuwe bedrijvenzone tegen te houden. Het kamp van de activisten, een zogeheten ZAD of Zone à Défendre, werd twee nachten geleden ontruimd door de politie.

De betogers aan de Josaphatsite, op de grens van Evere en Schaarbeek, willen hun solidariteit uiten met de zadisten in Aarlen. Even leek het erop dat de activisten de Josaphatsite wilden bezetten om er zelf een ZAD op te richten, maar het terrein werd vooralsnog niet betreden. Voor de friche Josaphat, een lap braakland van 24 hectare, heeft de Brusselse regering plannen om er een nieuwe woonwijk te bouwen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?