Een dakrenovatie (themabeeld)

4 miljoen euro voor voorbeeldige renovaties openbare gebouwen

© Belga
20/04/2022

Het Brussels Gewest heeft een bedrag van vier miljoen euro opzijgezet om de beste energierenovatieprojecten van Brusselse openbare besturen te ondersteunen, zo heeft minister van Klimaattransitie en Milieu Alain Maron (Ecolo) woensdag meegedeeld.

In Brussel ging begin dit jaar RenoClick van start, een programma dat de openbare besturen ondersteunt bij de duurzame energierenovatie van hun gebouwen. RenoClick wordt nu aangevuld met premies voor de meest voorbeeldige projecten voor de renovatie van bijvoorbeeld scholen, sportcentra en administratieve gebouwen.

Met Europese steun is daarvoor een budget van 4 miljoen euro uitgetrokken. De premie dekt veertien soorten werkzaamheden ter verbetering van de energie-efficiëntie van een gebouw dat minstens tien jaar oud is en kan tot 75 procent van de kosten van die werkzaamheden dekken. De premie zal worden toegekend aan de meest ambitieuze projecten. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 15 september.

Klimaatdoelstellingen

De Brusselse regering wil in de periode van 2021 tot 2024 meer dan 350 miljoen euro aan extra investeringen doen om gebouwen te renoveren en energie-efficiënter te maken. Dat wordt essentieel als het Gewest zijn klimaatdoelstellingen wil halen. Gebouwen vertegenwoordigen meer dan de helft van de broeikasgasemissies en meer dan 70 procent van het energieverbruik in Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni