| Natuurvereniging CCN Vogelzang CBN vreesde dat deze bomen schade zouden oplopen.

Anderlecht weigert bouwvergunning Burger King waarvoor bomen moesten wijken

© BRUZZ
21/11/2023

De gemeenteraad van Anderlecht heeft de bouwaanvraag van een nieuw Burger King-restaurant geweigerd. De beslissing komt er nadat natuurvereniging CCN Vogelzang CBN zich tegen de bouw had uitgesproken. Het fastfoodrestaurant zou er komen op enkele tientallen meters van natuurreservaat Vogelzangbeek.

CCN Vogelzang CBN haalt haar slag thuis. Eind oktober drong de vereniging bij de gemeente aan om geen vergunning te verlenen voor de fastfoodtent op de Bergensesteenweg, vlak bij de grens met de Vlaamse gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

Het project zou de kap betekenen voor twee hoge bomen van tientallen jaren oud. De vereniging vreesde daarnaast dat het wortelgestel van meerdere hoogstambomen ernstige schade zou oplopen door de aanleg van de parking en de in- en uitrit aan de Hof ter Vleestdreef.

Een andere reden die CNN Vogelzang aanhaalde, is dat de Burger King vlak naast een middelbare school zou komen. "Bovendien zijn er al zeer veel fastfoodrestaurants in de nabije omgeving, wat indruist tegen de Good Foodstrategie van het gewest," argumenteerden de leden.

De gemeente Anderlecht geeft de vereniging nu gelijk, hoewel de overlegcommissie in juni nog groen licht had gegeven voor het toekennen van de vergunning.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni