Audi Brussels is CO2-neutraal

De Brusselse site van de Duitse luxewagenbouwer Audi heeft donderdag het label van CO2-neutrale fabriek ontvangen van certificatie-instelling Vinçotte. Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) tekende ook present op het wagenpark in Vorst.

De fabriek heeft onder andere 37.000 vierkante meter zonnepanelen, goed voor vijf voetbalvelden en het verbruik van 765 gezinnen. Audi Brussels overweegt om daar in de toekomst nog eens 30.000 vierkante meter zonnepanelen aan toe te voegen, aldus fabrieksdirecteur Patrick Danau.

Alle processen in de productie en andere activiteiten in de fabriek die emissies genereren, worden ofwel afgedekt met hernieuwbare energieën (95 procent), ofwel gecompenseerd met milieuprojecten (5 procent).

De Brussels fabriek investeerde de voorbije drie jaar tien miljoen euro in duurzaamheid. Er werd geïnvesteerd in groene energie en in het verminderen van onder meer het energieverbruik, de afvalproductie en de CO2-uitstoot.

"Dat we dit label krijgen is geen toeval", aldus Danau. "Binnenkort starten we met de productie van de eerste elektrische Audi, de e-tron. Daarom is het belangrijk dat die auto al vanaf de eerste kilometer milieuvriendelijk is. Het wordt een zuivere auto uit een zuivere fabriek."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?