Audi Brussels werkt officieel volledig CO2-neutraal

© audibrussels.com
| Audi Brussels start nog dit jaar met de productie van het eerste volledig elektrische seriemodel van Audi.

De fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst is "CO2-neutraal". Audi Brussels heeft van certificatie-instelling Vinçotte dat certificaat ontvangen, zo meldt de fabriek maandag. Alle processen in de productie en andere activiteiten in de fabriek die emissies genereren, worden ofwel afgedekt met hernieuwbare energieën (95 procent), ofwel gecompenseerd met milieuprojecten (5 procent).

Audi Brussels is zo naar eigen zeggen de eerste gecertificeerde CO2-neutrale serieproducent in het premiumsegment ter wereld.

De Brusselse fabriek zet in op groene stroom, warmtevoorziening met behulp van hernieuwbare energieën en carbon-credit-projecten om emissies te compenseren die nog niet met hernieuwbare energieën vermeden kunnen worden.

'Maatschappelijke verplichting'

Audi Brussels start nog dit jaar met de productie van het eerste volledig elektrische seriemodel van Audi. "Als eerste fabriek in het concern enkel en alleen voor elektrische wagens, is duurzaam en milieuvriendelijk produceren heel belangrijk voor ons", zegt Patrick Danau, woordvoerder van de directie van Audi Brussels. "Wij zien dit als een maatschappelijke verplichting."

Audi Brussels heeft, met een oppervlakte van 37.000 vierkante meter op de fabrieksdaken, de grootste fotovoltaïsche installatie van de regio. Jaarlijks bespaart de onderneming hierdoor 17.000 ton aan CO2, het equivalent van een verbruik van ongeveer 1.500 personen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?