Brussel zet zich in voor insecten op Week zonder Pesticiden

JC
© BRUZZ
20/03/2019

Leefmilieu Brussel, Natagora, de Franstalige tegenhanger van Natuurpunt, en La Ferme nos Pilifs slaan de handen in elkaar voor de Week zonder Pesticiden. Elf dagen vol workshops, docu's en biobeurzen om de Brusselse natuur vrij te houden van chemische stoffen.

Uiteraard draait het tijdens de ecologische week in de eerste plaats om het bannen van pesticiden. In het Brusselse Gewest is er zo al een tijdje een verbod op het gebruik van verdelgers op basis van de chemische stoffen glysofaat en neonicotinoïde. Dat zijn de zogenaamde bijenmoordenaars. Dit jaar werd dat verbod verder uitgebreid, zodat er meer insecticiden op de zwarte lijst komen.

Het moet dus anders, en op de Week zonder Pesticiden leer je dan ook vooral hoe je in onze hoofdstad kan boeren met respect voor de natuur. Je leert er onder meer beter composteren en op de Beurs voor de Natuurlijke Tuin steek je kennis op van experts.

De week gaat trouwens verder dan alleen maar telen zonder chemische stoffen. Zo zijn er ook cursussen over zerowastelandbouw en leer je er ook hoe je start met je eigen moes-, of kruidentuintje.

WEEK ZONDER PESTICIDEN 20 > 31/3, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , culture , Leefmilieu Brussel , Week zonder Pesticiden , La Ferme nos Pilifs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni