Kittens in dierenasiel Veeweyde in Anderlecht.

| Kittens in dierenasiel Veeweyde in Anderlecht.

Brussels Gewest steunt dertien projecten rond dierenwelzijn

© Belga
08/01/2024

Het Brussels Gewest steunt dertien projecten voor het verbeteren van dierenwelzijn in het gewest. Dat heeft minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi) maandag aangekondigd. Hij stelt een kleine 150.000 euro aan subsidies ter beschikking.

In juni lanceerde Clerfayt een projectoproep voor vzw's die actief zijn op het vlak van dierenwelzijn. Het doel was om de uitvoering te ondersteunen van projecten die gericht zijn op het verbeteren van het dierenwelzijn in de stad. Van de 22 projecten die Leefmilieu Brussel ontving, werden er dertien geselecteerd voor een totaalbedrag van 147.488 euro.

Een deel van de gekozen projecten garandeert het voortbestaan van gevestigde activiteiten, andere zijn nieuw voor de dierenbescherming in Brussel. Zo heeft opvangcentrum Veeweyde een 'mantrailing'-project, waarbij een hond een geurspoor moet volgen. De honden in het asiel kunnen zich dankzij dat project uitleven, terwijl ze tegelijkertijd bepaalde codes aanleren die helpen bij een toekomstige adoptie.

Andere gesteunde projecten zijn onder andere infobladen over de meest voorkomende huisdieren die de vzw Des pattes et des classes aan scholen ter beschikking stelt, steun voor de verzorging van huisdieren van kansarmen door de Stichting Prins Laurent, en activiteiten om mensen bewust te maken van de behoeften van dieren in de Ferme d'Anjou in Sint-Pieters-Woluwe.

"De missie van verenigingen die actief zijn op het vlak van dierenwelzijn, is essentieel en versterkt het werk van de overheid. Van sensibilisering en informatie tot het ondersteunen van dierenbaasjes en het helpen van gewonde, verloren of achtergelaten dieren; het doel is hier om projecten te financieren die een rechtstreekse impact hebben op het welzijn van dieren," licht Bernard Clerfayt toe.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni