Brusselse microgroenten Student Start-up van het jaar

© BRUZZ
| Dario en Tom van de start-up MicroFlavours.

Dario Vunckx heeft met MicroFlavours de prijs van Student Startup of the Year gewonnen. De Brusselaar kweekt groenten in zijn kelder. Die levert hij aan exclusieve sterrenrestaurants en hotels.

Vunckx is student Bedrijfsmanagement aan Odisee, maar gooit nu al hoge ogen met zijn start-up MicroFlavours. Het bedrijf is de student startup of the year, een wedstrijd van The Big Squeeze. Een andere genomineerde was Spentys uit Elsene, dat orthopedische hulpmiddelen in 3D print.

MicroFlavours is een start-up die elke dag verse microgroenten aanbiedt. Dat zijn kleine versies van bekende groenten zoals radijs en rode kool, die geteeld zijn in Brussel. Vunckx kweekt de groeten in de kelder van zijn woning in Sint-Agatha-Berchem. Het gaat om tuinkers, broccoli, radijzen en nog een tiental soorten. Dat doet hij in verticaal gestapelde serres en bakken.

"Zo kunnen we meer produceren op een kleine oppervlakte", legt Vunckx uit aan De Standaard. "Door de verticale productie in een gesloten ruimte creëren we het perfecte groeiklimaat in de stad."

Ze leveren de groenten aan een aantal hotels en restaurants in en rond Brussel. Dat gebeurt met een elektrische bakfiets, om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden - het belangrijkste doel van de start-up.

"We hopen op termijn mensen ervan te overtuigen om opnieuw voor de Brusselse gekweekte groenten te kiezen. Daarom mikken we in de nabije toekomst op een stadsboerderij van zo'n vijfhonderd vierkante meter. Voor dat project zijn we nu op zoek naar investeerders", besluit Vunckx.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?