Dag van Zoniënwoud trekt meer bezoekers dan vorig jaar

© PhotoNews
| Zoniënwoud.

De Dag van het Zoniënwoud was met dit mooie weer een groot succes en heeft meer bezoekers getrokken dan in 2017. Dat heeft woordvoerder Christophe Koninckx van het evenement zondag gezegd.

De woordvoerder meldde in de namiddag van aan het Rood Klooster in Oudergem dat er veel volk was op deze plek en dat de opkomst ook aan de andere toegangen tot het woud hoger leek dan vorig jaar. "Het evenement heeft meer bekendheid gekregen, blijkbaar waren meer mensen ervan op de hoogte", zei Koninckx.

Iets meer verenigingen dan vorig jaar organiseerden zondag ruim 80 activiteiten in het Zoniënwoud, waaronder wandelingen. "Het enthousiasme voor de Dag van het Zoniënwoud wordt groter. Onder meer door de klimaatveranderingen lijken de mensen meer en meer te beseffen hoe belangrijk het bos en de bomen zijn, ook voor de biodiversiteit", aldus de woordvoerder.

Hij verwees daarbij naar het nieuwe platform Wood Wide Web, dat oude, nieuwe en merkwaardige bomen van het Brusselse gewest in kaart brengt op het internet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?