Derde grote klimaatmars trekt zondag door Brussel

© PhotoNews

Komende zondag 31 maart trekt voor de derde keer een grote nationale en Europese klimaatmars door Brussel. Nu de herziening van het grondwetsartikel 7bis is weggestemd in het parlement, vraagt organisator Rise for Climate Belgium iedereen om nogmaals te komen protesteren voor een ambitieuzer klimaatbeleid op zowel Belgisch als Europees niveau.

De klimaatbetogers worden uitgenodigd om vanaf 13 uur te verzamelen aan het station Brussel-Noord. Van daaruit vertrekt om 14 uur de "nationale en Europese mars voor het klimaat" met als eindbestemming het Jubelpark.

Onder de Triomfboog volgen bij aankomst omstreeks 15.30 uur verschillende speeches, onder meer van Anuna De Wever, maar ook van vertegenwoordigers van Teachers for Climate en Climate Express. Tussendoor vinden verschillende concerten plaats en wordt ook een "dorp met oplossingen voor het klimaat" opgetrokken.

De mars wordt gesteund door verschillende organisaties zoals de Klimaatcoalitie, 11.11.11., Grootouders voor het Klimaat en Youth, Students en Teachers for Climate. Samen eisen ze een bindende Belgische klimaatwet die de CO2-uitstoot tegen 2030 met 55 procent vermindert.

Op Europees niveau willen ze dat het voorgestelde financiële klimaatpact van econoom Pierre Larrouturou en klimatoloog Jean Jouzel wordt aangenomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?