Dode eenden in vervuilde Anderlechtse vijver

Tijdens een joggingsessie zag Allan Neuzy (Ecolo) plots dode eenden drijven in een vijver. Hij wijt de oorzaak aan het sluikstorten daar. Schepen Elke Roex (SP.A) belooft het afval te laten opruimen.

“Het is niet de eerste keer dat ik eenden vast zie zitten in het slijk. De netheid van de vijver laat te wensen over,” zegt Allen Neuzy, Ecolo-kandidaat bij de gemeenteverkiezingen. Hij postte er een filmpje over op Facebook, zo meldt La Capitale.

De video toont ook hoe de vijver bevuild wordt door sluikstorten. Hij wijst de gemeente Anderlecht, die de vijver beheert, met de vinger.

Doodsoorzaak onderzoeken

Schepen voor Groene Ruimten Elke Roex (SP.A) reageerde op de Facebookpost. “Ik ben met de gemeentedienst ter plaatse geweest. Door werken in de buurt en de hittegolf, is het waterniveau in de vijver 50 centimeter lager dan normaal.”

“Door het lage water kan er niet goed verlucht worden, waardoor er algen ontstaan. We vragen de gemeentelijke dierenartsen om de doodsoorzaak van de eenden de achterhalen.”

“Wat het afval betreft, dat valt niet goed te praten. Ik heb een snelle opruiming gevraagd, want dit is onaanvaardbaar,” aldus Roex.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?