Drie stukjes Groene Wandeling vernieuwd

1580 vogelzangbeek 1580 vogelzangbeek
© Ivan Put
| In de vallei van de Vogelzangbeek is een traject van 600 meter nieuwe wandelwegen aangelegd.
© Ivan Put
| In de vallei van de Vogelzangbeek is een traject van 600 meter nieuwe wandelwegen aangelegd.

De Groene Wandeling, een traject van 60 kilometer voor fietsers en wandelaars rond Brussel, is drie nieuwe heraangelegde stukjes wandelweg rijker. In Sint-Agatha-Berchem, Anderlecht en Ukkel kwamen om en bij de 2 kilometer nieuw wandelweg bij.

De nieuwe wandelpaden liggen in de vallei van de Vogelzangbeek in Anderlecht, in het Wilderbos in Sint-Agatha-Berchem en bij het sportcomplex van Neerstalle in Ukkel.

Leefmilieu Brussel laat in de krant La Capitale weten dat er nog elf renovatieprojecten op de planning staan, om de Groene Wandeling bekender en beter bewandelbaar te maken.

De Groene Wandeling zag het levenslicht in 1999, toen een oude spoorweg in Sint-Pieters-Woluwe veranderde in een promenade. In 2008 konden wandelaars de hele Groene Wandeling rondmaken.

Enkele jaren geleden brachten wij al eens een reportagereeks over de Groene Wandeling. Die kan u hier terugvinden.

De Groene Wandeling

De Groene Wandeling, dat is 65 kilometer fiets- en wandelpaden kronkelend tussen tal van parken en beschermde natuurzones. Onze man trok zijn fietstenue aan, kroop op zijn stalen ros en fietste u de 65 kilometer voor, mooi opgedeeld in 5 afleveringen en voorzien van tips en weetjes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?