Dudenpark twee weken dicht voor verzorgingskuur

© PhotoNews
| Het Dudenpark gaat even dicht. De bomen hebben volgens Leefmilieu Brussel dringend een verkwikkende kuur nodig.

Het gewestelijke milieu-agentschap Leefmilieu Brussel gaat de bomen in het Dudenpark in Vorst intensief verzorgen. Ze hebben zwaar te lijden gehad onder de hitte en hebben een verkwikkingskuur nodig. Het park moet daarom twee weken dicht.

De bomen van het Dudenpark zien af. Parkbeheerder Leefmilieu Brussel telt een alarmerend hoog aantal dode takken en de kruinen van de bomen zijn helemaal niet zo groen zoals ze zouden moeten zijn.

Dat komt door de zeer droge zomer van 2018. Vlak na die zomer werd beslist om de bomen een verkwikkingskuur te geven en ook de dode takken te ruimen. Dat meldt de zender BX1. De bloedhete periodes van dit jaar hebben de bomen ook geen deugd gedaan. 71 van de 76 bestudeerde beuken in het park dreigen binnen de komende jaren te sterven. De bomen worden gesnoeid en krijgen extra verzorging, de dode exemplaren gaan eruit.

Leefmilieu Brussel sluit daarom het park tussen 15 augustus en 31 augustus. Het milieuagentschap wil ook bepaalde zones in het park permanent afsluiten voor het publiek, zodat de biodiversiteit weer kan groeien. Bomen die bijvoorbeeld niet gered kunnen worden, zouden in die zones dan een "natuurlijke dood" kunnen sterven zonder effect op het park of de parkbezoeker.

1597 dudenpark
Het Dudenpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?