Duiven vangen en euthanaseren mag binnenkort niet meer in Brussel

duiven_846917b.jpg
© ANP
© ANP

De commissie Leefmilieu van het Brussels Parlement heeft gisteren een voorstel tot ordonnantie goedgekeurd dat de vangst van duiven verbiedt. Het initiatief komt van onder meer Victoria Austraet (vroeger DierAnimal, nu onafhankelijk).

De commissie Leefmilieu keurde het voorstel goed met twaalf stemmen voor, bericht La Capitale. Het voorstel tot ordonnantie werd ingediend door onafhankelijk Brussels parlementslid Victoria Austraet (voordien actief bij DierAnimal), samen met Gladys Kazadi (CDH) en Gaëtan Van Goidsenhoven (MR). Met het voorstel willen zij een einde maken aan de methode om duivenpopulaties te reguleren.

"Wanneer een duif gevangen wordt, zorgt dat voor stress en leed. Ze kunnen dagenlang in kooien blijven en sterven van de dorst", aldus Austraet. "Bovendien gaat het om een niet-selectieve methode, want ook andere vogelsoorten komen terecht in zulke kooien."

Volgens het Brusselse parlementslid worden duiven nog geregeld op zo'n manier gevangen, onder meer door de MIVB, om ze vervolgens te euthanaseren. Het voorstel tot ordonnantie moet daar een einde aan maken. "Het is wreed en inefficiënt", aldus Austraet nog.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?