Eerste bomen geplant van tiny forest in Neder-Over-Heembeek

GR
© BRUZZ
31/01/2022

Bewoners en schoolkinderen hebben maandag de eerste bomen geplant van een nieuw ‘tiny forest’ aan het zwembad van Neder-Over-Heembeek. Het mini-bos zal bestaan uit 610 bomen van inheemse soorten.

Een ‘tiny forest’ was een van de wensen van de inwoners van Neder-Over-Heembeek. Het komt er nu dankzij de burgerbegroting. Eind 2020 werd daarvoor een budget van een miljoen euro voor vrijgemaakt. Dat bedrag werd vervolgens verdeeld over veertien winnende projecten, waarvan dit stadsbosje er een is.

Multifunctioneel

Schoolkinderen en buurtbewoners hebben maandag de eerste bomen aangeplant. En die wisselwerking tussen natuur en onderwijs is voor schepen van Franstalig onderwijs Faouzia Hariche (PS) een absolute meerwaarde.

“Dit toont aan dat ons onderwijs zich concreet inzet voor de vorming van actieve burgers. Bovendien is dit project, dat een gezamenlijke creatie inhoudt, een interessant nieuw pedagogisch instrument voor onze scholen. Het vormt 'een voedingsbodem' voor tal van vakken (lichamelijke opvoeding, aardrijkskunde,...) die het kunnen gebruiken voor verschillende projecten.”

Diversiteit

In totaal zal het minibos bestaan uit 610 bomen, allemaal van inheemse soorten. Het gaat om linden, haagbeuken, eiken, essen en verschillende fruitbomen. Op die manier moet een zo divers mogelijke groene ruimte gecreëerd worden.

Schepen van Burgerparticipatie Arnaud Pinxteren (Ecolo-Groen) is blij met de nieuwe groene oase. “Het beantwoordt aan wat de buurt zelf aangeeft nodig te hebben en zorgt ervoor dat de wijk een pak duurzamer wordt.” Zijn collega Zoubida Jellab (Ecolo-Groen), bevoegd voor Groene Ruimten, treedt hem daarin bij. “Dit helpt in de strijd tegen klimaatverandering en geeft inwoners een plek waar ze kunnen ontspannen en tot rust komen.”

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni