De Ancienne Belgique in de Anspachlaan.

Zomerfestivals AB draaien op groene lokale stroom

CD
© BRUZZ
25/08/2023

Energieplatform Bolt zal de zomerfestivals van Ancienne Belgique, Boterhammen In Het Park en Feeërieën, voorzien van lokale, groene stroom. Een op maat gemaakte installatie van 28 zonnepanelen zal voldoende streekstroom produceren om de bars, foodtrucks, verlichting en de nieuwe workshopruimte Bar Chaud van energie te voorzien.

In maart organiseerden AB en Bolt nog een succesvolle crowdlending campagne die ertoe leidde dat er vandaag 221 zonnepanelen op het dak van AB liggen. "Daarmee wekken we een groot deel van onze energie op en verminderen we onze koolstofuitstoot met 41 ton", zegt algemeen directeur van AB Tom Bonte. "Die samenwerking smaakte dan ook naar meer."

Nu zal de Brusselse concertzaal ook haar zomerfestivals van groene stroom voorzien. "Deze keer met een op maat gemaakte installatie die bestaat uit 28 zonnepanelen, goed om zo’n 350 kWh op te wekken tijdens de festivals. Dat is iets meer dan wat een gemiddeld huishouden per maand verbruikt. Dat kan tellen. De opgewekte energie wordt opgeslagen in een batterij, zodat er ook ‘s avonds stroom is tijdens Feeërieën”, verduidelijkt CEO en mede-oprichter van Bolt Pieterjan Verhaeghen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni